Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μάχες χαρακωμάτων στο ΑΠΘ

Υπέρ της εφαρμογής του νόμου για τα Πανεπιστήμια τάσσεται, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μάλιστα, επιτίθεται ευθέως και κατά του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου! >>>

 

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ΑΠΘ, κατηγορεί τον πρύτανη ότι "πρωτοστατώντας στις προσπάθειες να μην εφαρμοστεί ο νόμος, μετά τη γενική κατακραυγή αναδιπλώθηκε κι επιδίδεται σε συντεχνιακού-συνδικαλιστικού τύπου μεθοδεύσεις κωλυσιεργίας και καθυστέρησης στην εφαρμογή του νόμου".

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Καθηγητών καταγγέλλει τον πρύτανη ότι "με τη στάση αυτήν ευτελίζει τους θεσμούς, προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία και υποβιβάζει το κύρος του Πανεπιστημίου και των πανεπιστημιακών. και εναντίον των ενεργειών του πρύτανη".

Σύμφωνα με τους καθηγητές, ο νέος νόμος "δίνει στα Πανεπιστήμια την ευκαιρία για μια στροφή προς την αριστεία και την αξιοκρατία",  ενώ "τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως εξάλλου και ολόκληρη η χώρα, οφείλονται σαφώς και κατά κύριο λόγο στην εκτεταμένη παρουσία ακατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης ευθύνης"!

Ο Σύνδεσμος επικρίνει τις πρυτανικές αρχές επειδή δεν παρέδωσαν ακόμη στην Οργανωτική Επιτροπή τους εκλογικούς καταλόγους, ούτε δημοσιοποίησαν τα ονόματα των υποψηφίων, δε δημιούργησαν ακόμη ειδική θέση στο διαδικτυακό τόπο του Α.Π.Θ., όπου οι υποψήφιοι για το Συμβούλιο θα αναρτήσουν τα βιογραφικά σημειώματά τους, αλλά ούτε παρέδωσαν στην Οργανωτική Επιτροπή τις στρογγυλές σφραγίδες που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, σε δηλώσεις του στο www.aggelioforos.gr, επέμεινε στο ανεφάρμοστο πολλών διατάξεων του σχετικού νόμου και κατηγόρησε την οργανωτική επιτροπή διεξαγωγής των εκλογών ότι αδιαφόρησε για την απόφαση της συγκλήτου και μονομερώς όρισε εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ επεσήμανε το παράδοξο που προέκυψε από τη στάση της οργανωτικής επιτροπής, καθώς ανακηρύσσονται υποψήφιοι, χωρίς να υπάρχει προκήρυξη εκλογών και τέλος σημείωσε ότι η σύγκλητος βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας και το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου με το διευρυμένο προεδρείο της συνόδου των Πρυτάνεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: