Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δ. Ψωμιάδης: Δώστε λεφτά για σχολεία


Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με τα έργα σχολικής στέγης. >>>

Στην επιστολή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το ότι, ενώ οι υποχρεώσεις έργων σχολικής στέγης μεταφέρθηκαν από τις Νομαρχίες στους Δήμους, επιβλήθηκε στις περιφέρειες να αναλάβουν τις υποχρεώσεις των νομαρχιών, χωρίς, όμως, να δοθούν και οι ανάλογες πιστώσεις.
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «ενώ το 2009 είχαμε λάβει περί τα 22 εκατ. ευρώ, το 2010 λάβαμε μόλις 2 εκατ. ευρώ και το 2011 δεν εκταμιεύθηκε ούτε ένα ευρώ (!) από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΣΚ προς την Περιφέρειά μας, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, παρά το γεγονός ότι με επανειλημμένες επιστολές επισημάναμε το πρόβλημα και ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», με αποτέλεσμα «να έχει συσσωρευθεί χρέος προς τους αναδόχους των έργων ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ».
Σημειώνει, ακόμη, ότι «οι ανάδοχοι σήμερα προσφεύγουν στα δικαστήρια και διεκδικούν πολλαπλάσια ποσά, με ορατό τον κίνδυνο να καταλογιστούν στην Περιφέρεια αποφάσεις που θα μας υποχρεώσουν ενδεχομένως να πληρώσουμε από πιστώσεις που προβλέπονται για αναπτυξιακά και ανταποδοτικά έργα» και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για την κάλυψη των υποχρεώσεων προς τους αναδόχους των έργων, ώστε να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν τα εκκρεμή.
«Η κυβερνητική αδιαφορία είναι απαράδεκτη έναντι της Περιφέρειάς μας, των επαγγελματιών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ντροπή σε μια εποχή που το κράτος ζητά θυσίες από τους πολίτες, το ίδιο να συμπεριφέρεται αναξιόπιστα, παραπλανητικά και σε βάρος του λαού και της αυτοδιοίκησης», καταλήγει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: